Aplikacija koja će vam pomoći ako ste izgubili telefon
Ilustracija

Daljinsko brisanje

Aplikacija koja će vam pomoći ako ste izgubili telefon

Ova aplikacija će vam biti od velike pomoći!

Daljinsko brisanje podataka sa pametnog telefona ili tableta nakon gubitka ili krađe je jedna od vrlo korisnih opcija. Pretpostavljate, tako treba da zaustavite onog ko je došao do vašeg uređaja kako ga jednostavnim nagađanjem ne bi otključao, prenosi Mondo.

 

Jedan od načina je da koristite aplikaciju kao što je Locker iz Zygote Labsa.

Način na koji funkcioniše je vrlo jednostavan. Treba da podesite broj otključavanja, odnosno koliko pokušaja će vam biti na raspolaganju prilikom otključavanja telefona. Ukoliko ste od onih koji zaboravljaju kodove za otključavanje lako, trebalo bi podesiti veći broj pokušaja. Kada se prekorači broj pokušaja koji ste podesili, sav sadržaj na vašem telefonu biće uklonjen.

Android sistem nema opciju koja bi ograničila otključavanja ali ima API-je koje mogu da koriste aplikacije trećih strana. Korisnik će dobiti obavještenje kada budu preostala 4 ili manje pokušaja, piše Android Community.

Locker je 100 posto otvorenog koda, pa ukoliko želite da učestvujete u njegovom kreiranju, to možete i učiniti. Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.