Internet stranica za one koji ne mogu da se sjete naziva filma
Foto: Screenshot

"Whatismymovie"

Internet stranica za one koji ne mogu da se sjete naziva filma

Tim iz Finske je napravio internet stranicu za koju tvrde da je "prvi opisni pretraživač za filmove" i obećavaju da rješavaju probleme sa kojima smo svi suočeni kada ne možemo da se sjetimo imena nekog filma.

Odsjek Valosa, smješten na Univerzitetu Oulu u Finskoj, dobio je 640.000 dolara od investitora da napravi stranicu whatismymovie.com, odnosno opisni pretraživač za video snimke, koji omogućava "prirodna, preopširna i fleksibilna uputstva" za glasovnu funkciju filmskih usluga i zabavne platforme, na sličan način kao što Shazam funkcioniše za muziku. 

Tehnologija analizira video prenose u realnom vremenu i identifikuje više od hiljadu pojmova (mjesta, predmete, ljude i slično) iz bilo kog video prenosa, koja omogućava automatizovano stvaranje scena na osnovu opisnih meta podataka. 

Samo ukucajte u pretraživač izraz i trebalo bi da se pojavi nekoliko prijedloga za vaš upit.

HR.N1

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.