Ovo je “najopasnija aplikacija na svijetu”
Foto: Screenshot

Sadistički izum

Ovo je “najopasnija aplikacija na svijetu”

Aplikaciju koja briše sav vaš rad ukoliko tokom pisanja napravite pauzu dužu od 5 sekundi mnogi su nazvali sadističkim izumom.

“Nemojte stajati. Ukoliko budete prestali da kucate tokom više od 5 sekundi, sav vaš rad biće izbrisan”. 

Ovako glasi uputstvo za upotrebu The Most Dangerous Writing App, nove veb alatke dizajnirane sa ciljem da vas podstakne da što prije završite rad. 

Aplikacija, koja se može preuzeti besplatno, djelo je Manuela Erberta, koji sebe na Twitteru opisuje kao “bivšeg neurologa, sakupljača i organizatora podataka, dizajnera i inženjera”. 

Nije bitno koju tehniku koristite, dok god neprestano pišete. Alatke za formatiranje teksta ne postoje - površina je čista i pregledna, što ukazuje na to da je aplikacija namijenjena isključivo pisanju. 

Možete birati da neprekidno pišete tokom 5, 10, 20, 30, 45 ili 60 minuta, ako ste baš mazohista. 

Ukoliko se ubrajate među osobe koje najbolje funkcionišu pod stresom ili one koji su najproduktivniji “u 5 do 12”, ova aplikacija će biti idealna za vas.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.