Adžić: Vjerujem u igračice
Foto: Anadolija

Rukometašice CG kreću u borbu za plasman na Olimpijadu

Adžić: Vjerujem u igračice

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u petak počinje kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U grupi sa Rumunijom, Danskom i Urugvajem "lavice" će pokušati da osvoje jedno od prva dva mjesta u grupi, kako bi izborile vizu za Olimpijadu. U danskom Arhusu u petak počinje kvalifikacioni turnir za rukometašice, za odlazak na OI u Rio de Žaneiru, prenosi Anadolija.

Crna Gora turnir počinje mečom sa Urugvajem, a pravi test očekuje je u subotu, kada će se sastati sa domaćinom Danskom.

Selektor "lavica" Dragan Adžić na pres konferenciji pred odlazak u Dansku nije krio optimizam.

 Očekuje minimum dvije pobjede, i plasman na još jedne Olimpijske igre za ženski rukometni tim Crne Gore.

"Puno vrhunskih reprezentacija sa ogromnim ulaganjima nije ni blizu Olimpijade, već čekaju Tokio 2020. godine. Ove djevojke su izgarale na terenu još od 2012. i došle u ovu poziciju. Vjerujem u njih, uradićemo sve što bude trebalo kako bi se plasirali na OI. Vjerujem da ćemo u teškoj grupi izboriti minimum dvije pobjede, kako bi otišli na još jedne OI. Mi koji smo već bili na Olimpijadu znamo da je to neuporedivo sa bilo čim drugim, ali mislim da i druge igračice zaslužuju da dožive Olimpijadu", kazao je Adžić.

 Desno krilo reprezentacije Jovanka Radičević uvjerena je u pozitivan rezultat na turniru u Danskoj.

"Želimo da se kvalifikujemo na Olimpijadu u Rio de Žaneiru. Nadam se da ćemo uspjeti, vrijedno radimo, spremamo se. Iako smo hendikepirane neigranjem Mare Jovanović i Suzane Lazović, vratile su se Anđela Bulatović i Radmila Petrović. One dvije će dati veliki doprinos, vjerujemo da možemo napraviti jedan veliki korak, jer mislim da smo zaslužile da se nađemo na još jedne Olimpijske igre", kazala je Radičević.

Plasman na Olimpijske igre izboriće dvije najbolje selekcije iz grupe.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.