Ubrzajte Google Chrome pregledač
Ilustracija

Korisni savjeti

Ubrzajte Google Chrome pregledač

Četiri koraka je potrebno kako biste uživali u surfovanju internetom uz pomoć Google Chrome veb pregledača.

Logično je da svi korisnici žele da iskoriste sve prednosti velikih internet brzina, kako na pametnim telefonima, tako i na desktop računarima. Dostupan je veliki broj metoda koje vam mogu pomoći da ubrzate internet brzinu.

Chrome je pametan pregledač i jedan od najpopularnijih na svijetu. Nudi veliki broj opcija koje vam omogućavaju nesmetano surfovanje internetom, piše TechViral.

Evo i šta sve treba da uradite kako biste iskoristili sve prednosti brzog interneta na Chorme pregledaču.

Deaktivirajte DNS Preload kako pregledač ne bi čuvao keš. Otvorite Settings, pa Advanced Settings, nakon toga kliknite na Privacy. Pojaviće vam se sljedeće: "Use a web service to help resolve navigational errors" i "use a prediction service to help comlete searches and URL's typed in address bar," dektivirajte obje opcije.

Redovno brišite podatke u vezi sa pretraživanjem. Sačuvani keš i ostali sačuvani podaci kao što je istorija pretraživanja, login podaci i slično, usporavaju vaš pregledač. Brišite ih redovno kako biste brže surfovali naredni put. Otvorite Settings, History section i kliknite na Clear Browsing Data.

Deaktivirajte ekstenzije. Naravno, neke od ekstenzija su veoma korisne, ali mogu loše da utiču na brzinu pregledača, tako da je najbolje rješenje ukloniti ih. To ćete uraditi tako što ćete otvoriti Settings pa Extensions i deaktivirati one koje vam nisu potrebne.

Deaktivirajte učitavanje fotografija. Ovo će vam ubrzati pregledač ali sajtovi onda neće izgledati lijepo. U URL polje ukucajte chrome://chrome/settings/content i kliknite na "Do not show any images".

Mondo.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.