5 korisnih pravila kako najbolje oprati kosu
Ilustracija

Držite se njih

5 korisnih pravila kako najbolje oprati kosu

Ukoliko imate tanju dlaku, umjesto šamponom svaki drugi put perite kosu balsamom kako biste spriječile da se prirodno masti, objasnila je Jasmina Ana Galaska, frizerka poznatih dama u Holivudu.

Ako želite da vam kosa posle pranja izgleda kao da ste izašle iz najskupljeg salona, držite se sledećih savjeta. 

1. Od tipa kose zavisi koliko često treba da je perete 

"Ako imate tanku dlaku, morate da perete kosu svaki ili svaki drugi dan, dok djevojke sa gustom kosom mogu sebi da priušte da je peru dva puta nedeljno. Ukoliko imate tanju dlaku, umjesto šamponom svaki drugi put perite kosu balsamom kako biste spriječile da se prirodno masti", objasnila je Jasmina Ana Galaska, frizerka poznatih dama u Holivudu. 

2. Perite kosu mlakom vodom 

Temperatura vode je jako bitna. Vjerovatno perete kosu toplom ili vrelom vodom koja zapravo nikako nije dobra za kožu glave. Mlaka voda će lijepo isprati sapunicu i neće iritirati već osjetljivo područje kože glave. 

3. Količina šampona je jako bitna 

Osim što ćete uštedjeti novac, sačuvaćete i prirodni sjaj vaše kose. Drage dame, da biste oprale kosu dovoljno vam je da nanesete samo malo šampona na glavu. To što vam je cijela glava u pjeni ne znači da ste je dobro oprale. Obavezno je dobro isperite jer čestice šampona mogu izazvati perutanje ili alergiju. 

4. Mijenjajte šampone 

"Barem jednom mjesečno isprobajte neki novi šampon" savjetuje Jasmina Ana i dodaje da će posle nekog vremena kosa zasititi jednog istog šampona i prestajće da djeluje na njega. 

5. Umjesto balsama koristite masku za kosu 

Maske za kosu sadrže više hranljivih sastojaka i posebno gode farbanoj kosi, tako da slobodno ponekad zamijenite svoj regenerator nekom od hranljivih maski za vaš tip kose.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.