Osam načina da se probudite ljepši nego kada ste krenuli na spavanje

Predstavljamo vam

Osam načina da se probudite ljepši nego kada ste krenuli na spavanje

Slijedite ove praktične savjete još večeras i izgledaćete savršeno narednog jutra.

San je bitan za normalno funkcionisanje, ali i za naš izgled. Idealno je kada uspjete da spojite osam sati kvalitetnog sna, ali svi znamo da to često nije slučaj. 

Rene Rulo, je zadužena za lijep i svjež izgled mnogih slavnih ličnosti, a ovo su njeni savjeti kako da ujutru izgledate svježe i lepršavo. 

1. Krenite od umivanja i skidanja šminke 

Koliko god da ste umorne, obavezno prije spavanja skinite svu šminku sa lica tonikom i izmasirajte lice blagim kružnim pokretima. Zatim na lice nanesite serum ili kremu za vaš tip kože. 

2. Neka krema sadrži sljedeće sastojke 

Ponekad je u izobilju ponude teško odabrati pravi proizvod. Šta god da izaberete potrudite se da krema sadrži sljedeće proizvode: retinol, glikolnu kiselinu, peptide i crvene morske alge jer ovi sastojci stimulišu proizvodnju kolagena. 

3. Nađite pravi položaj za spavanje 

Najbolje je da spavate na leđima jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk i praviti vam one sitne borice. 

4. Koristite svilenu jastučnicu 

Osim što je mekša od pamučne jastučnice, ako se i okrenete na stranu svila ne ostavlja nikakav trag na vašem licu pa ne morate da se bojite da ćete ujutru ustati izborani. 

5. Mijenjajte preparate u skladu sa vremenom 

Ljeti koristite hidratantne kreme koje vam neće zatvoriti pore. Zimi je hidriranje još bitnije pa u vašu kremu stavite par kapi nekog prirodnog ulja koje će vašu kožu učiniti još mekšom. 

6. Provjerite suvoću vazduha 

Ukoliko možete kupite neki od aparata koji će održavati optimalnu vlagu vazduha u stanu. Svi znamo da suv vazduh nije prijatelj naše kože. 

7. Obezbijedite sebi miran san 

Neka vaša spavaća soba bude oaza mira u kojoj ćete se uvijek osjećati opušteno i lijepo. Izbacite svu tehniku iz sobe, TV, telefon, radio i opustite se i napunite baterije za nove životne podvige. 

8. Spavajte najmanje 7 sati 

Nedostatak sna je veliki neprijatelj kože i lijepog tena uopšte. Ako ne spavate u prosjeku osam sati vaša koža će brže ostariti i dobiti fleke. Podočnjaci će postati redovni na važem licu, a osim umornog i izboranog izgleda bićete stalno pod stresom. 

Cosmopolitan

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.