Ovo je najbrži automobil na svijetu! (VIDEO)
Bugatti Chiron

Bugati

Ovo je najbrži automobil na svijetu! (VIDEO)

Bugati je poznat po obaranju rekorda, upoznajte najnovijeg ljepotana iz Francuske.

Kada mislimo na automobile iz Francuske, padaju nam na pamet imena poput "Sitroena", "Pežoa" i "Renoa". Ne može se reći da je njihov dizajn siromašan, ali praktičnost je uvijek u prednosti u odnosu na estetiku. Ipak, "Bugati" je malo drugačiji.

Inovativni "Vejron 16,4" bio je prvi takozvani "road" automobil (automobil koji ispunjava zakonske uslove za korišćenje na običnim putevima) koji je snažniji od 1000 ks (konjska snaga), sa maksimalnom brzinom od 430 km/h, što ga je stavljalo na prvo mjesto najbržihautomobila na svijetu. Poslije više od decenije, "Bugati" je, na konferenciji u Ženevi, otkrio potpuno novi model - "Hiron", brži, ljepši i još dalji od finansijskih mogućnosti nas smrtnika.

Ovaj superautomobil "težak" 2,6 miliona dolara ostavlja "Vejrona" u prašini, i može se pohvaliti sa 1500 ks, što znači da ide od 0 do 100 km/h za samo 2.5 sekunde. "Hiron" je ograničen na brzinu od 420 km/h, ali brzinometar pokazuje mogućnost vrtoglavih 500 km/h (Boing 747 odvaja se od zemlje brzinom od 290 km/h). Iz "Bugatija" tvrde da su spremni za osvajanje novih rekorda, a sudeći po istoriji kompanije, nećemo biti iznenađeni takvim uspjesima.

Kurir.rs/ViralThread

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.