Prodato manje od polovine ulaznica za Olimpijske igre

Rio 2016.

Prodato manje od polovine ulaznica za Olimpijske igre

Pet mjeseci prije početka Ljetnih olimpijskih igara u Riu de Žaneiru organizatori su saopštili da su prodali manje od pola ulaznica za prve igre koje će se održati na tlu Južne Amerike.

Do sada je kupljeno 47 posto od 7,5 miliona ulaznica za događaje na igrama u Riju. Rio Maria Andrade, portparol Organizacionoh odbora Rio 2016, kazao je da je od prodatih ulaznica ostvaren prihod od 179 miliona eura (194 miliona dolara), što je 74 posto od njihovog krajnjeg cilja.

Andrade je dodao da su ulaznice za takozvane "premier događaje" i ceremoniju otvaranja igara 5. avgusta na stadionu Marakana rasprodate. Istakao je da je većina karata namjenjenih stranom tržištu prodata, te da im je kao prioritet ostala prodaja na domaćem tržištu.

Organizacioni odbor planira da na štandovima širom grada omogući elektronsku prodaju karata.

Ljetne olimpijske igre u Riu de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta ove godine. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.