Sjutra počinje sajam automobila u Ženevi: Očekuje se 700.000 posjetioca (FOTO)
Foto: Anadolija

Otvoren od 3. do 13. marta

Sjutra počinje sajam automobila u Ženevi: Očekuje se 700.000 posjetioca (FOTO)

Prestižni Međunarodni sajam automobila u Ženevi će sutra zvanično otvoriti vrata svim posjetiocima, a ove godine se očekuje da sajam posjeti više od 700.000 posjetioca, javlja Anadolija.

Jedan od najvećih svjetskih sajmova automobilske industrije održava se 86. put u kongresnom i izložbenom centru Palexpo u Ženevi, a posjetioci će imati priliku da se izbliza upoznaju s novitetima i planovima skoro svih važnih aktera svjetske automobilske industrije.

Sajam će službeno za posjete publike biti otvoren od 3. do 13. marta, a juče i danas se održava niz medijskih dešavanja.

Posjetioci će moći da vide veliki broj evropskih i svjetskih premijera novih ili restilizovanih modela, kao i konceptne automobile koji pružaju pogled u budućnost te industrije.

Uoči početka Sajma u Ženevi je održan i tradicionalni izbor najboljeg automobila godine u Evropi, a žiri sastavljen od blizu 60 novinara iz 22 zemlje je to priznanje dodijelio Opel astri.

Prošle godine je titulu ponio Volkswagenov Passat.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.