8 fitnes tajni za uspjeh
Foto: Profimedia

Džon Sina

8 fitnes tajni za uspjeh

Profesionalni rvač i WWE šampion Džon Sina otkriva najvažnija pravila u teretani koja su ga dovela do vrha.

BEZ MUZIKE

Džon ne sluša muziku u teretani, jer voli zvuk tišine i sprava. Ne sluša muziku ni prije nastupa u ringu, već želi da osluškuje reakciju publike.

BEZ SMIT MAŠINE

„Ova sprava će vam pomoći jedino ako se profesionalno bavite selidbama i nosite namještaj“, kaže Sina i dodaje da će vas usporavati i uticati na to kako ćete se kretati.

ČUČANJ

Za Džona Sinu ovo je najbolja vježba koju možete uraditi u teretani.

RADITE NA SVOJIM SLABOSTIMA

Ukoliko imate određene kritične tačke, kao što Sina ima slabije tetive, napravite program koji će vam pomoći da radite na svojim nedostacima. 

BUDITE PEDANTNI U TERETANI

Poslije odrađene serije vratite tegove na mjesto sa kog ste ih uzeli, tako ćete pokazati poštovanje prema samom vježbanju i kolegama u teretani.

VREMENOM SMANJITE BROJ TRENINGA

Neminovno je da ćemo godinama izgubiti snagu. Džon Sina je u mlađim danima trenirao četiri puta nedjeljno, a sada trenira tri puta. Bolje je da smanjite broj treninga i povećate učinak, nego da se mučite sa većim brojem treninga, koje ne možete da izgurate do kraja.

BUDITE INOVATIVNI

Kad god osjetite da vam je dosadan trening, ubacite neki novi element, spravu ili povećajte broj ponavljanja i smanjite broj urađenih serija.

BUDITE ISTRAJNI

Budite hrabri i istrajni u svojim ciljevima. Nikada ne odustajte, već bez izgovora pristupite ostvarenju svojih ciljeva. Ukoliko želite da izgradite snagu, fokusirajte se na vježbe snage ili ako želite da izgradite trbušnjake, više se koncentrišite na vježbe za trbušnjake. 

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.