Ovaj domaći napitak efikasno snižava krvni pritisak
Ilustracija

Prirodni lijek

Ovaj domaći napitak efikasno snižava krvni pritisak

Sastojci ovog prirodnog lijeka pružaju brojne blagodeti vašem organizmu.

Ovaj napitak je efikasan način za snižavanje krvnog pritiska, zbog sastojaka koji se u njemu nalaze. Ananas obiluje kalijumom i natrijumom koji pomažu u održavanju normalnog krvnog pritiska. 

U jednom istraživanju su stručnjaci Queen Mary's William Harvey instituta u Velikoj Britaniji dali neorganske kapsule nitrata jednoj grupi inače zdravih ispitanika, dok su drugi pili sok od cvekle. Zatim su uporedili njihov krvni pritisak i biohemijske promjene u cirkulaciji. 

Ustanovili su kako nitrati iz soka cvekle mogu učinkovito djelovati na kardiovaskularno zdravlje tako što povećavaju nivo natrijum-oksida u krvi. Sok od cvekle se pokazao jednako djelotvornim kao i kapsule nitrata, s obzirom da se pritisak snizio 24 sata nakon konzumacije soka. 

Potrebni sastojci:

1 šoljica mlijeka od badema
1 ½ čaše nasjekanog svježeg ananasa
½ šoljice svježeg soka od pomorandže
½ isjeckane kuvane cvekle
¼ šoljice isjeckanih stabljika celera

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i blendirajte dok se ne pretvori u gusti sok. Servirajte i uživajte u ukusu. 

Prije upotrebe prirodnih lijekova obavezno konsultujte svog ljekara. 

Ordinacija.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.