Limun i kafa liječe dvije bolesti brže od lijekova
Foto: Shutterstock

Doktor u kući

Limun i kafa liječe dvije bolesti brže od lijekova

Zdravstveni problemi kao što su proliv ili jaka glavobolja se ne mogu smjestiti u kategoriju bolesti, ali su itekako neprijatni za organizam i dodatno ga slabe.

Bilo da je riječ o jakim glavoboljama ili čestom prolivu, danima poslije toga se osjećamo iscrpljeno.

Ukoliko ne želite da koristite lijekove, možete da koristite kombinaciju ove dvije namirnice koje sigurno imate u kući i izliječite ove tegobe. Riječ je o limunu i kafi:

Za jaku glavobolju:

Skuvajte šoljicu domaće kafe bez šećera i u nju iscijedite sok od pola limuna. Popijte to i nakon par minuta osjetićete olakšanje. Takođe se savjetuje da pijete dosta tečnosti i da izađete na svjež vazduh.

Za proliv:

Tri kašičice mljevene kafe pomiješajte sa dvije velike kašike soka od limuna. Smjesu dobro izmiješajte pa pojedite. Ova smjesa će vam pomoći kod jakih mučnina, bolova u želucu ali i dijareje. Takođe pomaže i da popijete probiotik, da pijete kefir, jedete pirinač ili bananu. Izgladnjivanje nije preporučljivo.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.