Discover: 10 nevjerovatnih mjesta u Crnoj Gori, koja bi trebalo posjetiti (Foto)
Biogradska gora

Savršeno mjesto za odmor

Discover: 10 nevjerovatnih mjesta u Crnoj Gori, koja bi trebalo posjetiti (Foto)

Crna Gora je svake godine sve popularnija destinacija među turistima, koji je sada ne zaobilaze!

To je prepoznao i popularni turistički sajt discoverthisworld.com, koji je našu zemlju opisao kao savršenim mjestom kako za individualni, tako i za porodični odmor. 

Oni su sastavili listu 10 nevjerovatnih mjesta u Crnoj Gori, koje treba posjetiti:

Manastir Ostrog

Nije najstariji, ali jeste jedan od najposjećenijh manastira u Crnoj Gori. U slavu Svetog Vasilija Ostorškog, poštuju ga vjernici svih vjera. Manastir je smješten na jedinstvenoj lokaciji, koja svakog posjetioca ostavi “bez daha”.

Manastir Ostrog se nalazi 30 km zapadno od Podgorice, osam kilometara od puta koji spaja Nikšić i Podgoricu.

manastirostrog

Skadarsko jezero

Ovo je najveće jezero i prirodni rezervat na Balkanu, i proglašen je nacionalnim parkom. Skadarsko jezero se odlikuje jedistvenom florom i faunom: na ovom prostoru ima više od 30 različitih vrsta riba, kao i 270 vrsta ptica. Na kamenim ostrvima po jezeru, nalazi se nekoliko pravoslavnih crkava i manastira.

Nalazi se na 15 km od Podgorice, a 25 km od Petrovca. Ako se odlučite da jezero obiđete brodom, to će vas koštati od 20 do 30 eura, navode na ovom sajtu.

Boka Kotorska

Opisali su je kao jedinstven mediteranski zaliv. “Proteže” se na oko 30km u unutrašnjosti, i kako kažu, stvara nezaboravan prirodan krajolik.

Zaliv se nalazi na zapadu Crne Gore.

Sveti Stefan

Mjesto koje se obavezno mora posjetiti. Na ovom sajtu ga opisuju kao destinaciju, koje je nalazi na svim razglednicama i suvenirima iz Crne Gore. Sveti Stefan je 1957. godine postao grad hotel. Nalazi se na desetom kilometru od Budve.

svetistefan

Lovćen

Opisali su ga kao simbol Crne Gore, koji je proglašen nacionalnim parkom. Lovćen je bogat spomenicima arhitekture i okružen brojnim selima. Tu se nalazi i mauzolej posvećen Petru II Petroviću Njegošu, jednom od najvećih filozofa i pjesnika sa ovog prostora.

Smješten je u blizini grada Kotora, i do Lovćena se može stići autobusom.

loven

Biogradska gora

Najstariji nacionalni park u Crnoj Gori, koji je 1878. godine osnovao kralj Nikola. Jedna od preostalih prašuma u svijetu, smještena je upravo na ovom području. Pojedina drveća su visoka 45 metara, a široka 1,5 metar. Jezero je smješteno između rijeka Lim i Tara, na 17-om kilometru od Kolašina.

biogradskagora

Most na Đurđevića Tari

Do 2004 godine, najvisočiji most u Evropi (visok 160m). Kako navodi ovaj sajt, most je napravljen od armiranog betona, a podignut je od strane inženjera Lazara Jaukovića, prije Drugog Svjetskog rata.

ureviatara

Durmitor

Kako navodi sajt discoverthisworld.com, ovo ime ćete najčešće čuti, kao odgovor na pitanje, šta posjetiti u Crnoj Gori. Ovaj nacionalni park je osnovan 1952. godine, a od 1980-te se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. U parku se nalazi 18 ledničkih jezera, i čak 738 izvora. Nacionalni park Durmitor je od Podgorice udaljen 120km.

durmitor

Kolektiv.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.