Zakerberg: Na Facebooku nema mjesta za govor mržnje
ilustracija

Osnivač društvene mreže Facebook

Zakerberg: Na Facebooku nema mjesta za govor mržnje

Mark Zakerberg, osnivač društvene mreže Facebook, kazao je da tek treba da se uradi mnogo posla na nadgledanju i sprječavanju govora mržnje na društvenim mrežama u Njemačkoj.

Odgovarajući na pitanja tokom događaja u gradskoj vijećnici u Berlinu, Zakerberg je između ostalog kazao: "Govor mržnje nema mjesta na Facebooku i zbog toga smo pokrenuli bolje kontrole i uklanjanje takvih sadržaja."

Njemački zvaničnici su iskazali zabrinutost zbog činjenice da desničarske i druge grupe putem Facebooka šire svoje ideje. O tom problemu  Zakerberg je prošle godine razgovarao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Mislim da donedavno u Njemačkoj nismo radili dovoljno dobar posao i mislim da ćemo morati nastaviti s radom kako bismo bili bolji", kazao je  Zakerberg.

On je dodao da Facebook u Njemačkoj sada migrante treitira kao "zaštićenu klasu" ljudi. 

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.