6 grešaka zbog kojih još uvijek niste nabildovali ruke
Foto: Shutterstock

Evo gdje griješite

6 grešaka zbog kojih još uvijek niste nabildovali ruke

Svakodnevno trenirate, ali rezultati izostaju? Evo gdje griješite.

PREVIŠE STE OPSJEDNUTI BICEPSIMA

...ali zanemarujete svoje tricepse. Imajte na umu da tricepsi čine dvije trećine vaših ruku i da nikako ne treba da ih ignorišete.

"Muškarci se često fokusiraju na mišiće koje mogu da vide: grudi, bicepsi i kvadricepsi, a zaboravljaju da imaju mišiće i na drugoj strani tijela", objašnjava lični trener Frenklin Antoian i osnivač program iBofyFit.com.

SVAKODNEVNO TRENIRATE RUKE

Kada želite da izgradite mišiće na tijelu, što više trenirate, bolji će vam biti rezultati, ali morate da se fokusirate i na odmor i oporavak mišića.

"Svakodnevno treniranje mišića ruku je greška koju će napraviti svaki početnik", kaže Antoian. Vjerovatno mislite da ćete brže izgraditi nadmoćne mišiće ruku ako ih trenirate što češće. Ne zaboravite da je mišićnom tkivu potrebno makar 48 sati da se oporavi prije nego što ponovo budu spremni za trening.

IZMEĐU DVA TRENINGA PROĐE PREVIŠE VREMENA

Sjećate se kad smo rekli da ne treba da trenirate previše? S druge strane, ne treba ni da previše razrijedite svoje treninge u toku nedjelje.

"Pokušajte da dodate trening za bicepse i triceps u toku nedjelje", kaže Antoian. "Potrudite se da 48 sati prođe između treninga, ali s druge strane postavite prioritete i mišićne grupe koje želite da razvijete", dodaje Antoian.

VARIJACIJA VJEŽBI

Budite odlučni i uporni kada su varijacije vježbi u pitanju. Nemojte da se slijepo pridržavate istih pokreta, koji će u jednom trenutku prestati da djeluju.

"Postoji toliko varijacija pregiba: koncentracioni, čekić, obrnuti drop setovi i još bezbroj varijacija", kaže Antoian.

"Nemojte da upadnete u naviku da izolujete dijelove ruku", kaže Antoian.

VAŠA PONAVLJANJA SU ROBOTIČKA

"Muškarci se trude da dižu veće težine s manjim brojem ponavljanja, a žene smatraju da im treba što veći broj ponavljanja. Ali korišćenjem hibridnog pristupa, gdje ćete mijenjati broj ponavljanja na svake četiri nedjelje onemogućiti stagniranje u razvoju mišića", kaže Antoian.

LOŠA FORMA

Često želite da dižete što veće težine i potpuno zanemarujete formu izvođenja vježbe i smanjite opseg pokreta koji izvodite. "

Uvijek se trudite da vježbe izvodite u pravilnoj formi, kako biste postigli pun opseg pokreta. Ovo će omogućiti da angažujete što više mišićnih vlakana u toj vježbi", dodaje Antoian.

Menshealth

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.