Nove Facebook reakcije dostupne širom svijeta (FOTO)
Ilustracija

Nove Facebook reakcije dostupne širom svijeta (FOTO)

Facebookove reakcije, dodatni načini reagovanja na sadržaj na ovoj društvenoj mreži osim palca gore, upravo su postale dostupne svim korisnicima.

Uvođenje Like dugmeta podiglo je svojevremeno veliku prašinu - ubrzo su se javila nagađanja u vezi sa time da li će uskoro biti uvedeno i dugo očekivano Dislike, ali Facebook se nije dao. 

Umjesto toga, uveo je pet različitih načina reagovanja – Love, Haha, Wow, Sad i Angry, jer, iako je Like dobio razna druga značenja osim “sviđa mi se”, mnogima nije bilo primjereno da se njime označi da vam se sviđa neka negativna ili tužna vijest. 

Reakcije bi već trebalo da su dostupne korisnicima u Crnoj Gori, barem na web verziji društvene mreže – samo pređite mišem preko sad već starog i dosadnog dugmeta Like i pojaviće se nove opcije. Takođe, ispod sadržaja će moći da se vidi ko je od Facebook korisnika na koji način reagovao. 

Reakcije su animirane, poput malih GIF-ova, kako bi se emocija još više naglasila, a ostavlja se i mogućnost uključivanja zvukova u budućnosti. 

Ispod svakog sadržaja će se prikazivati tri najčešće korišćene reakcije i reakcije koje su postavili vaši prijatelji (poređani po algoritmu ove društvene mreže).

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.