Za 90 sekundi pripremite zdrav i ukusan doručak (FOTO)
Foto: Tviter

Recept

Za 90 sekundi pripremite zdrav i ukusan doručak (FOTO)

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a mnogobrojna istraživanja su pokazala da su jaja idealna namirnica za doručak, posebno ako želite da smršate. Pored toga što sadrže sve nutritijente koji su vam potrebni, jaja nisu mnogo kalorična i, što je jako bitno, dugo održavaju osjećaj sitosti.

Idealno je jesti ih u kombinaciji sa zdravim ugljenim hidratima i proteinima, kao i povrćem. Ali ko još ima vremena ujutru da prlja tiganje, tanjire i ostalo suđe? Zato vam donosimo ovaj genijalan recept koji zahtijeva samo jednu šolju i bukvalno 90 sekudni vašeg vremena.

Potrebno je:

1 jaje

1 1/2 kašika mlijeka

so

biber

1/4 integralnog peciva (kifla, hrono mafin)

2 kašike kisjelog mlijeka

parče šunke ili pršute, isjeckano

sjeckani mladi luk

senf po ukusu

Priprema:

Integralno pecivo iscjepkajte na manje komadiće, pa ga pomiješajte sa kisjelim mlijekom. Umutite jaje s mlijekom, solju i biberom. Dodajte i senf ukoliko želite. U šolju stavite "tijesto", preko toga prelijte jaje i preko svega stavite isjeckanu šunku i mladi luk. Pecite 70 sekundi u mikrotalasnoj - ukoliko violite da jaje bude malo sočnije, možete da izvadite iz mikrotalasne i poslije 60 sekudni.

Ova šolja ima oko 200 kalorija, i idealan je odabir sa kompletan doručak. Ukoliko želite, dodajte salatu i šolju jogurta - i sigurno ćete biti siti do ručka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.