Najstarija manekenka na svijetu ima blizu 90 godina! (FOTO)
Dafne Selfe

Još uvijek izgleda privlačno

Najstarija manekenka na svijetu ima blizu 90 godina! (FOTO)

„Manekenke ni po čemu nisu posebne, one su obične osobe kao i svi drugi", tvrdi Dafne Selfe, što, ipak, u njenom slučaju i nije istina - sa svojih 87 godina, ona je najstarija manekenka na svijetu.

„Televizija ne voli starije ljude, mislim da sam jednostavno imala sreću. Mnogo starijih žena se osjeća nevidljivim. Voljela bih da mogu da učinim nešto po tom pitanju. Sve je u našim glavama, ja se osjećam kao da imam 60 godina i nisam izgubila znatiželju za stvari u životu“, otkrila je Dafne.

Dafne Selfe
Dafne Selfe

 

Prije nekoliko dana prošetala je pistom na Nedjelji mode u Londonu, a kao najstarija manekenka na svijetu ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda.

„Kad sam počinjala da se bavim ovim poslom, djevojke su same morale da sređuju kosu i šminkaju se, nije bilo kao danas, da se neko drugi u potpunosti pobrine za vas. U to je vrijeme, za ženu bilo prihvatljivo da bude malo punija, nisu se tražile mršavice“, prisjeća se Dafne koja je u manekenske vode zakoračila sa 17 godina.

Što se tiče tajne njenog uspjeha, manekenka navodi kako su to, prije svega, dobri geni. Ipak, dodaje kako nikad nije pušila duvan, veoma rijetko pije alkohol i pazi na ishranu.

„Nikad se nisam prejedala, ni jela brzu hranu. Nikad nisam pušila, a alkohol sam pila jako malo, u posebnim prilikama, čašu šampanjca ili nešto slično. Što se stresa tiče, rekla bih za sebe da sam prilično opuštena“.

Dafne na Londonskoj nedelji mode
Dafne na Londonskoj nedjelji mode

 

Komentarišući današnje manekenke i modu, Dafne tvrdi da nema dovoljno osmjeha. „Voljela bih kada bi se današnji modeli više smijali. Zašto uvijek izgledaju tako očajno? Prije bih kupila haljinu koju vidim na modelu koji se smije nego na onom ko izgleda smrknuto“.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.