Muškarci, ovih 7 stvari će obilježiti sljedeću sezonu
Ilustracija

Proljeće sa stilom

Muškarci, ovih 7 stvari će obilježiti sljedeću sezonu

Za muškarce sa stilom će proljeće 2016. biti nezamislivo bez ovih komada!

Zimska odjeća polako odlazi u zadnji dio ormana, a proljećna se premješta naprijed i sada je sjajan trenutak da obnovite svoju garderobu. Ukoliko požurite, mogli biste da pronađete na sniženju prošlosezonske must have komade koji će i ovog proljeća dominirati ulicama ili sačekajte da pogledate najnoiju ponudu.

Modni eksperti slažu se da će se na rafovima prodavnica naći sljedeći komadi, a moguće je da neke od njih već imate!

FIELD JAKNA

Još jedna sezona u kojoj važno mjesto ima jakna inspirisana militari elementima. Bomber model jakni je dominirao prethodnih nekoliko sezona, ali ovog proljeća trend su moderne verzije vijetnamki. Posebno su popularne one napravljene od pamučnog ripstopa u modelima s večim brojem ogromnih džepova i prepoznatljivoj maslinastoj boji. Biće popularni i modeli od takozvanih tehničkih materijala.

ANTILOP JAKNA

Dizajneri ove sezone preporučuju pomalo zaboravljeni model jakni od antilopa. Tradicionalne jakne MA-1 doživjele su svojevrsnu modernizaciju, poput već pomenutog antilopa s podstavom od svile. Pored bomber modela, ove sezone u antilop se presvukla i vanvremenska herington jakna, pa je izbor u radnjama prilično veliki. Modne kuće su ih izbacile u popularnim bojama – plavoj, crnoj i svim nijansama braon.

KUBANSKA KOŠULJA

S obzirom da će ove sezone biti popularne košulje s kratkim rukavima, jedan od najpoznatijih modela, onaj nazvan po tradicionalnoj kubanskoj košulji, ove godine doživljava pravu procvat. Postarajte se da košulje ne budu prevelike, poput havajskih, već bi trebalo da prate vašu liniju tela nešto nalik stilu koji je proslavio Endija Garsiju.

ELEGANTNE ČINOS PANTALONE

S dolaskom lijepog vremena rastu i temperature, pa su umjesto uskih farmerica prikladnije činos pantalone. Vrlo su praktične, lijepo prate liniju nogu, a ove sezone biće popularni i nešto elegantniji modeli. U kombinaciji s polo majicom ili košuljom, uz neku laganu jaknu, i biće pun pogodak!

Za ljetnje mjesece savjetuju se modeli od lana, a što se tiče izbora boja, možete biti vrlo kreativni.

LANENI SAKO

Ako vam nešto ne treba po toplom vremenu, to su odijela od vune. Lan je materijal koji je vrlo lagan i propustljiv, pa tijelo može normalno da "diše". Laneni sako u pastelnim bojama s prepoznatljivim zarez-reverom je nešto što će biti apsolutni trend, a odlično se kombinujue sa svijetlim košuljama, činos pantalonama ili džinsom, uz neizostavne mokasine.

KOŽNE SLIP PATIKE

Ovaj minimalistički model muških patika je apsolutni hit ove sezone. Vrlo su praktične zbog činjenice da se mogu nositi u različitim prilikama i u različitim stilovima, od odlaska na plažu do kombinovanja s odijelom. Za razliku od predhodnih godina, kada su bili popularni modeli od platna, ove sezone su dostupne i u koži. Bijela, siva ili crna boja su najsigurniji izbor zbog mogućnosti kombinovanja s drugim komadima.

TOTE TORBA

Čuveni model ženskih torbi dobio je i muško izdanje! Posebno je pouzdan i koristan ukoliko putujete javnim prevozom. Uz to,možete je nositi i u formalnim prilikama uz odijelo, kao i uz majicu ili lagani džemper u nekim svakodnevnim aktivnostima.

Pored kožnih modela, u trendu su i one od antilopa u svim neutralnim bojama.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.