Pristalice Škendije napale Varvare u Makedoniji, dvojica u Urgentnom centru(VIDEO)
Foto: Kurir.mk

13 povrijeđenih

Pristalice Škendije napale Varvare u Makedoniji, dvojica u Urgentnom centru(VIDEO)

Kod planinskog prevoja Straža, u zapadnom dijelu Makedonije, došlo je do fizičkog sukoba između navijača fudbalskog kluba Škendija iz Tetova i navijača crnogorskog rukomentnog kluba Budućnost, pri čemu se povrijeđeno 13 osoba.

"Danas oko 12:30 sati u neposrednoj blizini kod planinskog prevoja Straža, dogodio se fizički obračun između navijača Škendije, koji su organizirano putovali prema Kičevu da navijaju za ovaj tim i između navijača crnogorskog rukometnog kluba Budućnost, koji su sa dva autobusa putovali prema Skoplju, gdje se igrala utakmica u ženskoj kategoriji između RK Budućnosti i RK Vardar", potvrdili su iz MUP-a Makedonije, prenosi Anadolija.

Navedeno je da je povrijeđeno je 11 navijača crnogorskog tima, od kojih dvoje teže, koji su prebačeni u skopsku bolnicu, dok je drugima ukazana pomoć u gostivarskoj bolnici. Iz MUP-a Makedonije napomenuli su da su povrede prijavila i dva navijača tetovske Škendije, kojima je ukazana medicinska pomoć u Kičevu, a zatim su prebačeni u Tetovo. 

Na licu mjesta, policijske ekipe su izvršile uviđaj gdje su obavljeni razgovori i sa svim učesnicima u ovom događaju. Također, iz MUP-a su obavijestili da su oštećena tri autobusa navijača, dva crnogorska i jedan tetovski. 

127336128190687782031663503267015912166271n

Foto: Facebook, Ultras Lifestyle

Policijske ekipe rade na utvrđivanju detalja ovog slučaja. 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.