Test plodnosti: Kako da sami provjerite svoje
Foto: Facebook/SwimCount

"SwimCount"

Test plodnosti: Kako da sami provjerite svoje "plivače"? (VIDEO)

Danski naučnici osmislili su kućni test koji otkriva broj i kvalitet spermatozoida, te će muškarci ubuduće biti pošteđeni odlaska na klinike.

Naučnici tvrde da su izmislili prvi probni komplet za kućno testiranje sperme na svijetu, te da se uz njegovu pomoć može izmjeriti kvalitet, ali i kvantitet sjemena. Uloga ovog kompleta je, između ostalog, i da poštedi muškarce neprijatnosti tokom posjeta klinikama za plodnost, piše Yumama.

Raniji aparati nisu mogli da odrede kvalitet sperme, već su služili za testiranje broja spermatozoida, te su muškarci mogli biti u zabludi.

Sada, stručnjaci tvrde da su razvili jednostavan i pouzdan komplet koji mjeri spermatozoide čovjeka, ali i otkriva da li su "plivači" dobri.

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE

Proizvod je nazvan SwimCount, a za dobijanje rezultata potrebno je samo pola sata. Korišćenje je jednostavno i zahtijeva da se pripremi uzorak sperme (bez korišćenja kondoma ili lubrikanata, koji mogu oštetiti spermatozoide) i da isti odstoji u čašici 30 minuta.

Zatim, uzorak treba promiješati deset puta, prije uzimanja doze od 0.5ml koja se prenese na SwimCount uređaj.

U roku od 30 minuta, komplet će promijeniti boju i ukazati na to da li je broj pokretnih spermatozoida iznad ili ispod propisanih zahtjeva Svjetske zdravstvene organizacije.

Ukoliko test pokaže da je kvalitet sperme ispod očekivanog nivoa, trebalo bi posjetiti ljekara za dalje tesiranje plodnosti

"Rijetko se nailazi na inovativne proizvode u ovom domenu medicine. Ključna prednost SwimCount uređaja u odnosu na druge testove jeste ta što daje tačan broj pokretnih spermatozoida, te ne može da precijeni čovjekovu plodnost i obezbijedi lažni osjećaj da je sve u redu", za Daily Post izjavio je dr Džon Ris.

Proizvod je registrovan kao medicinski uređaj i trenutno je dostupan samo preko sajta kompanije JRBiomedical.

Kako se koristi možete pogledati na sljedećem video snimku:

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.