Dao 3 miliona eura za automobil koji neće moći da vozi
Aston Martin DB10

Prodat na aukciji

Dao 3 miliona eura za automobil koji neće moći da vozi

Jedan od dva Aston Matina DB10, koji su napravljeni isključivo za promociju filma "Spectre", prodat je na aukciji za nevjerovatnih 2,43 miliona funti (3,13 miliona eura).

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila napravio je ukupno 10 primjeraka ovog modela, ali je njih osam modifikovano za potrebe snimanja najnovijeg filma o Džejmsu Bondu. Deveti primjerak je zadržao Aston Martin u svojoj kolekciji, dok je posljednji automobil završio na aukciji kuće Kristi u Londonu. 

Početna suma od milion funti (1,3 miliona eura), na koliko je bio procijenjen ovaj Aston Martin, nadmašena je dva i po puta, a prihod od prodaje namijenjen je humanitarnoj organizaciji Ljekari bez granica. 

Automobil inače nosi potpis Danijela Krejga a zanimljivo je da vozilo nije predviđeno za vožnju po javnim putevima jer ne zadovoljava tehničke uslove. Kupcu koji je želio da ostane anoniman to svakako neće smetati - rijetki automobili poput Aston Martina DB10 predstavljaju dobru investiciju, pa će vrijednost vozila vjerovatno rasti u narednim godinama.

B92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.