4 najbolje vježbe zagrijavanja za dizanje tegova
Ilustracija

Olimpijac Džek Oliver otkrio svoje tajne

4 najbolje vježbe zagrijavanja za dizanje tegova

Danas učimo od najboljeg: Olimpijac Džek Oliver otkrio je svoje tajne zagrijavanja!

Šampion u dizanju tegova i učesnik na Olimpijskim igrama 2012. godine Džek Oliver otkriva: "Nikada se nemojte istezati prije treninga tegovima. Umjesto toga, imitirajte pokret koji ćete raditi na treningu. Ukoliko radite benč pres, uzmite šipku i zagrijte se pokretima benč presa. Pravo istezanje mišića bi trebalo da uslijedi tek nakon treninga."

"Umjesto 30 minuta istezanja, uradite 20 minuta vježbi za jačinu i samo 10 minuta klasičnog istezanja", objašnjava Oliver.

Vježba 1: POVUCITE GRUDI

Stanite ispred zida sa rukom sa strane i drugom rukom koja pritiska zid. Zakoračite naprijed tako da se ruka povuče unazad, a da vi osjetite istezanje sa strane vaših grudnih mišića.

Vježba 2: ROLANJE LOPTICE

Lezite na stomak sa lopticom za hokej ispod vaših grudi. Stavite ruku sa strane i rolajte je oko lopte. Željećete da vrištite, ali ćete zategnuti mišiće.

Vježba 3: NASLONITE SE

Stavite ruke na šipku i povucite tijelo unazad, tako da vaše ruke budu istegnute iznad vaše glave. Osjetićete istezanje dužu ruku, lat mišića i na vrhu leđa.

Vježba 4: PROMRDAJTE SE

I dalje ste u ovoj poziciji, savijte leđa da ih istegnete i promrdajte ih sa strane na stranu. Istezanjem na različitim stranama (lijevo, desno, gore, dolje), pogodićete različite uglove i smetnuti s uma bol, koji ste osjetili u toku vježbanja.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.