Pogledajte jezivi snimak slijetanja putničkog aviona (Video)

Engleska

Pogledajte jezivi snimak slijetanja putničkog aviona (Video)

Uslijed snažnog naleta vjetra koji je duvao brzinom od 160 kilometara na čas, pilot aviona kompanije Alitalija nedavno je na Gradskom aerodromu u Velikoj Britaniji morao da odloži slijetanje.

Na zastrašujućem video snimku koji je danas objavljen na Jutjubu, može se vidjeti kako se letjelica njiše prilikom spuštanja, dok iz guma počinje da izbija dim u trenutku kada točkovi dodiruju avionsku pistu. 

Avion je tada odskočio i pilot je uspio opet bezbjedno da podigne putnike u vazduh, pri čemu se letjelica i dalje snažno njihala. 

Avion na letu AZ222, koji je sa sat vremena zakašnjenja poletio sa Linate aerodroma u Milanu, umjesto u 3:35, slijetio je u 5:13 časova. 

“Zbog snažnih vjetrova koje je prouzrokovala oluja ‘Imogen’ bilo je odloženo slijetanje aviona koji se iz Milana zaputio u London. Pilot je bezbjedno spustio letjelicu nekoliko minuta kasnije. Naši piloti redovno uvježbavaju ove manevre, i kapetan je slijetanje izveo besprekorno. Naši putnici su sve vrijeme dobijali obavještenja o proceduri i njihovi životi ni u jednom trenutku nisu bili uzgroženi”, izjavio je portparol kompanije Alitalija. 

Oluja “Imogen” juče je ostavila nekoliko desetina hiljada Britanaca bez struje.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.