Lonli planet: Albanija kao turistička destinacija
Ostrvo Sazan

"Iznenađujući hit"

Lonli planet: Albanija kao turistička destinacija

Turistički magazin "Lonli planet" svrstao je Albaniju u najinteresantnije turističke destinacije za 2016. godinu, preporučivši svojim čitaocima da obavezno posjete ostrvo Sazan.

Sazan je malo ostrvo, površine tek nešto manje od šest kvadratnih kilometara. Nalazi se na ulazu u Valonski zaliv na jugozapadu Albanije i strateška je tačka u Otrantskom kanalu koji razdvaja Jadransko od Jonskog mora.

Nekadašnja vojna baza iz doba komunizma, prepuna bunkera i tunela, danas nije naseljena, a za posjetioce je otvorena u julu 2015. godine.

Prema ocjeni magazina, Albanija nudi jedinstvene atrakcije, ne samo zbog svoje izolacije - zaboravljena arheološka nalazišta i sela gdje izgleda da je vrijeme stalo. 

Sa svojim divnim planinskim pejzažima, živopisnom prijestonicom Tiranom i plažama koje mogu da konkurišu bilo kojoj mediteranskoj destinaciji, Albanija postaje "iznenađujući hit" Balkana, navodi "Lonli planet", prenosi ATA.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.