Rukometaši Njemačke prvaci Evrope
Ilustracija

Savladali Španiju

Rukometaši Njemačke prvaci Evrope

Muška rukometna reprezentacija Njemačke prvak je Evrope. U večerašnjoj finalnoj utakmici EURO 2016 igranoj u poljskom Krakovu Njemci su pobijedili Španiju, rezultatom 24:17 i na taj način po drugi put uspjeli doći do titule najboljeg na Starom kontinentu.

Kontrolisali su meč cijelim tokom, pa su poslije prvih 30 minuta imali prednost od 10:6. I u drugom poluvremenu nisu ispuštali konce igre iz ruku. Naprotiv, bili su još bolji i zasluženo slavili sa „plus sedam“ pogodaka razlike, prenosi Anadolija.

Najefikasniji igrač finala bio je član pobjedničkog tima Kai Hafner sa sedam golova iz 10 pokušaja, odnosno sa učinkom od 70 posto.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.