Neizvjesna borba

"Ajkule" srebrne u Beogradu, Srbija šampion Evrope

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od reprezentacije Srbije 10:8 u borbi za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Još jedna sjajna partija ''ajkula'' ali nedovoljna da se osvoji zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu - crnogorski vaterpolisti osvojili su srebro poslije velike i neizvjesne borbe sa domaćinom Srbijom 10:8.

Fenomenalan rezultat izabranika Vladimira Gojkovića koji su osim srebra osigurali i vizu za Olimpijske igre.

Naša selekcija je prvu četvrtinu dobila 3:1, Srbija se sa dva brza gola na startu druge dionice vratila u igru i od tog momenta igralo se gol za gol.

Prelomni trenutak dogodio se početkom posljednje dionice - pri rezultatu 6:6, sudije nijesu priznale gol Radovića (navodno jer nije pravilno šutirao nakon faula), a na drugoj strani Čuk je donio prvo vođstvo Srbiji.

Da stvar bude gora, nešto kasnije sudije su priznale gol Pijetlovića iz slične situacije. 

Domaći su sredionom odlučujuće dionice stekli tri gola razlike (9:6), ali su izabranici Vladimira Gojkovića pokazali reakciju i golovima Radovića i Nikole Janovića prišli na gol zaostatka.

Imale su "ajkule" potom dva napada za izjednačenje, nijesu ih iskoristile, što je kaznio Aleksić, koji je pogodio nakon kontranapada za 10:8 i stavio tačku na meč.

Dvostruki strijelci za Srbiju bili su Andrija Prlainović, Miloš Ćuk i Milan Aleksić, dok su po gol postigli Dušan Mandić, Filip Filipović i Duško Pijetlović.

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Darko Brguljan, Aleksandar Radović i Nikola Janović, a po gol Nikola Vukčević i Aleksandar Ivović.

Partijama u Beogradu ''ajkule'' su pokazale da su ponovo u vrhu svjetskog vaterpola!

Ranije danas odigran je meč za treće mjesto, a Mađarskoj je pripala bronza pobjedom nad Grčkom 13:10.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.