Večeras Crna Gora i Srbija igraju za zlato
Foto:AA

Finale Evropskog prvenstva

Večeras Crna Gora i Srbija igraju za zlato

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće večeras od 17:45 h sa Srbijom finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Posle dvije impresivne nedelje i najbolje moguće promocije vaterpola kao sporta, srpski i crnogorski vaterpolisti imaće privilegiju da igraju pred 16.000 gledalaca, čime će se postaviti rekord na Evropskim prvenstvima.

Ujedno, biće to treći obračun ova dva tima u finalima, prije osam godina u Malagi Crnogorci su bili bolji, a pre četiri u Ajndhovenu Srbija je slavila.

Bez poraza, sa samo jednim remijem, do finala je došla crnogorska reprezentacija i obezbijedila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U grupi savladala je Slovačku i Holandiju, a u nokaut fazi Francusku, Italiju i Mađarsku.

Jedini remi ostvarila je u duelu sa Španijom.

Zvanični evropski i svjetski prvak do finala došao je sa maksimalnim učinkom.

U grupi je savladao Hrvatsku, Francusku i Maltu, a u nokaut fazi bio je bolji od Slovačke, Rusije i Grčke.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.