Evo kako iskoristiti jogurt za njegu cijelog tijela?
Ilustracija

Savjeti

Evo kako iskoristiti jogurt za njegu cijelog tijela?

Sve više namirnica dobija drugu funkciju i to kao prirodni kozmetički proizvodi, koji se mogu koristiti za njegu cijelog tijela - od glave do pete.

U ovom slučaju se radi o jogurtu, napitku koji mnogi vole da piju uz ukusno pecivo ili da ga stavljaju kao dodatak u musli i druge obroke.

Pročitajte kako još možete iskoristiti ovaj ukusni i višefunkcionalni napitak...

1.Anti-age maska za lice

Umjesto skupih krema i maski za podmlađivanje kože lica, napravite sopstvenu prirodnu i vrlo efektnu masku od jogurta.

Sastojci:

- Kašika jogurta
- Mala kašika meda
- Mala kašika limunovog soka

Pomiješajte ova tri sastojka, i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Nanesite je na lice i sačekajte oko 10 minuta da se osuši. Zatim je isperite mlakom vodom, a tretman ponavljajte minimum jednom nedjeljno.

2. Prirodni piling za cijelo tijelo

Napravite rashlađujući piling od jogurta i šećera koji će vam ukloniti sve mrtve ćelije sa kože, a pritom je neće iziritirati niti isušiti.

Pomiješajte samo četiri velike kašike jogurta sa jednom kašikom kristal šećera i nanesite smjesu na kožu. Blago umasirajte u kožu smjesu kružnim pokretima, pa je isperite vodom. Nakon toga možete nanijeti hidratantni losion za tijelo.

3. Obnavljanje vlasi i sprečavanje isušivanja

Jogurt ima antiinflamatorno dejstvo za organizam, pa tako i za kožu glave. Nakon pranja kose šamponom, sipajte malo jogurta na tjeme glave i sačekajte između 5 i 10 minuta. Dobro isperite kosu i nemojte se brinuti, jogurt ne ostavlja nikakav miris na kosi.Takođe ćete uz pomoć ovog tretmana, podstaći i brži rast kose.

4. Njega kože ruku

Kada je riječ o koži ruku, njoj je potrebna najveća njega, pogotovo tokom zime jer je najviše izložena hladnom vremenu.

Uz pomoć dvije kašike jogurta i jedne kašike meda ćete uspjeti da zaštitite kožu ruku na najbolji i najprirodniji mogući način. Stavite smjesu na ruke i stavite gumene ili plastične rukavice preko. Sačekajte 15 minuta ili ostavite preko noći tako, a koža će vam već sljedećeg dana biti kao nova - mekana i glatka. Nakon ispiranja ove čudesne smjese, možete nanijeti hidratantnu kremu na ruke.

5. Za ljepše zube

Ako volite da pijete jogurt, onda će vam biti drago da čujete ovo - jogurt izbjeljuje zube!

Jednostavno namažite malo jogurta preko zuba i sačekajte nekoliko minuta ili zadržite gutljaj što duže u ustima. Rezultati neće biti vidljivi odmah, već nakon nekoliko nedjelja - ali vrijedi pokušati i biti strpljiv.

Zenskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.