Crna Gora lako i ubedljivo pobijedili Slovačku, ali ostala bez prvog mjesta

Čeka ih Francuska

Crna Gora lako i ubedljivo pobijedili Slovačku, ali ostala bez prvog mjesta

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Beogradu Slovačku sa 15:6 (6:3, 6:0, 1:2, 2:1) u utakmici trećeg kola Evropskog prvenstva, ali nije uspjela da izbori prvo mjesto u Grupi A zbog lošije gol razlike od Španije. Crna Gora će u osmini finala, u subotu, igrati sa Francuskom.

Vaterpolisti Španije su nešto ranije danas u Beogradskoj areni sa 15:4 savladali Holandiju, dok je u prvom meču dana Hrvatska sa 22:2 bila bolja od Malte u Grupi B.

Crnu Goru do drugog trijumfa na šampionatu predvodili su Aleksandar Radović i Mladjan Janović sa po četiri gola, dok je jedan manje postigao Vjekoslav Pasković.

U selekciji Slovačke po jednom su se u listu strijelaca upisali Tomas Bruder, Kristijan Polović, Maroš Tkač, Lukas Seman, Samjuel Balaž i Martin Famera.

Crna Gora je pred oko 1.000 gledalaca u Beogradskoj areni veoma agresivnom igrom u prvom poluvremenu u svakom segmentu nadigrala Slovačku i stekla devet golova prednosti (12:3).

Slovačka se djelimično konsolidovala početkom treće deonice i sa dva vezana gola uspjela da smanji zaostatak, ali je to bilo sve što su izabranici Antonija Estrelje uspjeli da urade u ovom meču.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.