Kotoranka Jelena Vuković najuspješnija u vaterpolo timu Srbije!
Jelena Vuković

Nastavila porodičnu tradiciju

Kotoranka Jelena Vuković najuspješnija u vaterpolo timu Srbije!

Kotoranka Jelena Vuković sa uspjehom ovih dana nastupa za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Kontinentalni šampionat prati se u Boki zbog vaterpolista Crne Gore, koji su svi iz Kotora i Herceg Novog, ali i zbog srpskih reprezentativaca Andrije Prlainovića i Dušana Mandića koji su takođe dragulji iz Boke. Međutim reklo bi se da ih je bar za sada sve zasjenila Jelena Vuković (21), Kotoranka koja uspješno nastavlja porodičnu tradiciju. 

Otac Mišo bio je vaterpolista Rivijere iz Đenovića u periodu izmedju 1950. do 1960. a brat Siniša u Primorcu kada je počeo novi šampionski hod ove ekipe u takmičarskoj 2006./07.godini. 

Jelena je slušajući o ocu i gledajući brata krenula na kotorki bazen. Bila je vrlo nadarena i u ŽVK Kataro pokazali veliki talenat. Međutim, kako taj klub nije dugo trajao nastavila je karijeru u splitskoj Buri, jednom od najboljih hrvatskih klubova. 

Nuđeno joj je tada i državljanstvo Hrvatske, ali se Jelena u dogovoru sa porodicom opredijela da nastavi školovanje u Novom Sadu, a karijeru u Vojvodini. 

Zaigrala je za Srbiju i ovih dana otac Mišo i porodica primaju brojne čestike za golove koje Jelena postiže, po četiri Njemačkoj i Hrvatskoj. 

Budući terapeut kao student već na svoj način pripema se za profesionalnu karijeru, a ovih dana doživljava blistave trenutke. 

Srećno Jelena, poručuju joj iz Kotora gdje je golgeterka reprezentacije Srbije, omiljena drugarica, prijatelj i vaterni navijač Primorca. 

Radio Kotor

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.