EP: Crnogorski rukometaši obećali da će pružiti maksimum u Poljskoj
Foto:Anadolija

Aduti reprezentacije mladost, želja, dokazivanje, drugarstvo i patriotizam

EP: Crnogorski rukometaši obećali da će pružiti maksimum u Poljskoj

Najbolji crnogorski rukometaši u subotu počinju takmičenje na Evropskom prvenstvu (EP) koje će se održati u Poljskoj. Uoči odlaska u Gdanjsk, gdje će biti smještena crnogorska ekspedicija, selektor i igrači obećali da će u svakom meču pružiti maksimum.

Na šampionatu Starog kontinenta, Crna Gora takmičenje počinje u subotu, utakmicom protiv selekcije Mađarske. Nakon toga, slijede susreti sa ostalim rivalima u grupi „D“, Danskom i Rusijom.

Selektor Crne Gore Ljubomir Obradović kazao je na konferenciji pred odlazak za Poljsku da će njegova ekipa igrati bez kalkulacija i sa željom da u svakom meču pruži maksimum. Poručio je da Crna Gora u grupi ima ozbiljne protivnike, ali da ne treba da se stidi i boji nikoga.

"Idemo na EP da vidimo dokle smo došli, šta smo do sada uradili. Na šampionatu počinje jedna velika pijaca, naši momci treba da se pokažu, da odigraju za sebe i svoju državu. Treba da pruže najbolje što mogu da se ne bi stidjeli kad izađu sa terena. Nećemo kalkulisati, idemo da igramo sa svima da skupljamo iskustvo, da znamo šta nam je činiti. Samo da nas zaobiđu povrede", rekao je Obradović na konferenciji za novinare, prenosi Anadolija.

On je kazao da crnogorski reprezentativci ukoliko žele pozitivan ishod, na startu šampionata moraju spriječiti kontre i ne smiju primati lake golove.

"Cilj reprezentacije je da izbori drugi šešir u žrijebu za Svjetsko prvenstvo. Da smo pobijedili Srbiju u kvalifikacijama imali bismo drugi šešir. Neće biti lako, iz šešira tri je mnogo teže izboriti šampionat, a šteta bi bilo za ovu generaciju da propusti SP narede godine", rekao je Obradović.

On je istakao da su aduti reprezentacije mladost, želja, dokazivanje, drugarstvo i patriotizam.

"Neće biti kalukulacija, u sva tri meča idemo da pružimo maksimum. Dosta igrača prije kvalifikacija nije imalo klubove, sada imaju svi. Nadam se da će ih, nakon EP, zvati po snazi i bogatsvu mnogo veći klubovi od onih u kojima igraju. Radimo na tome, dogovaramo se taktički šta treba da se radi. Pred reprezentacijom je svijetla budućnost“, rekao je Obradović.

Kapiten crnogorske reprezentacije Rade Mijatović očekuje da će se Crna Gora na EP u Poljskoj predstaviti na najbolji način.

„Nadam se da će Evropa imati priliku da vidi naše mlade momke, i da ih upozna onako kako oni to zaslužuju, i da će se prestaviti u punom svijetlu“, kazao je Mijatović.

Podršku nacionalnom timu pružio je i predsjednik RSCG Predrag Bošković.

„Sam plasman na EP je veliki uspjeh. To je bio cilj, i taj cilj je ostvaren. Ono što mogu ispred Saveza da poručim jeste da igrači na EP krenu bez opterećenja, nema nikakvog pritiska što se rezultata tiče. Ovo je projekat na pet godina, da pokušamo da napadnemo Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju. U svakom slučaju imamo ekipu koja je kompaktna i koja može odgovoriti zadacima“, kazao je Bošković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.