EP:
Foto:wpolo .me

Sjajan start Crne Gore

EP:"Ajkule" ubjedljive protiv Holandije

Sigurnom pobjedom crnogorski vaterpolisti otvorili su Evropsko prvenstvo u Beogradu. ''Ajkule'' su na startu takmičenja u Grupi A bile bolje od Holandije 13:6. Izabranici Vladimira Gojkovića u narednom kolu 12. januara igraće sa Španijom koja je bila bolja od Slovačke 13:4.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića opravdali su ulogu favorita, prvu četvrtinu dobili su 5:0, sredinom druge prednost su uvećali na sedam (7:0), dok je u trećoj razlika iznosila devet golova (10:1 i 11:2).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Radović sa četiri, po dva gola postigli su Mlađan i Nikola Janović, a po jedan Darko Brguljan, Predrag Jokić, Vjekoslav Pasković, Aleksandar Ivović i Nikola Vukčević.

U holandskoj selekciji najbolji je bio Robin Lindhut sa dva pogotka, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Jorn Vinkelhorst, Džesi Kupman, Rud Van Der Horst i Luk Gilen.

U drugom meču te grupe Španija je slavila protiv Slovačke 13:4. Crnogorska selekcija u drugom kolu, u utorak, igraće protiv Španije, dok će se dva dana kasnije sastati sa Slovačkom.

wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.