Tri boje helanki koje nikad ne treba da nosite!
Ilustracija

Obratite pažnju

Tri boje helanki koje nikad ne treba da nosite!

Helanke su jedan od omiljenih ženskih komada, kako za toplo, tako i za hladno doba godine.

Ali, osim što su udobne i uklapaju se u najrazličitije odjevne kombinacije, ovaj komadima i svojih mana, a najveća je ona koja se odnosi na boju.

Ove 3 boje helanki nikako ne treba da nosite,naročito preko zime!

1. Bijele helanke

Iako mogu da izgledaju vrlo elegantno i svježe, ostavite ih u ormaru bar do ljeta. One su magnet za mrlje i prljavštinu i zato će tokom zime vrlo kratko ostati lijepe i uredne. Za razliku od "suparničke" crne boje koja vizuelno sužava, bijela boja ima potpuno suprotan efekat, pa će vašim nogama dodati koji centimetar.

Osim toga, ova boja ocrtava i najmanji detalj na vašem tijelu i ističe nepravilnosti, naročito celulit, a kada se rastegne, materijal često postaje providan što nikako nije lijepo. Ako baš volite bijelu boju, bolje se odlučite za kvalitetne bijele pantalone.

helanke1

2. Svijetlo sive helanke

I dok se razne nijanse tamnih tonova mogu uklopiti u svaki stajling, svijetlo sive helanke nimalo ne laskaju vašoj figuri. Ovaj materijal vrlo brzo se prilagođava obliku vašeg tijela, zbog čega postaje proziran i naborima naglašava dijelove tijela koje ne želite da stavite u prvi plan.

To se posebno odnosi na dijelove kod prepona i na zadnjici. Isto tako, na svijetlo sivoj podlozi koja je osjetljiva na prljavštinu, mokre mrlje postaju vrlo tamne, što nikako ne izgleda lijepo ako se oznojite ili sjednete na mokru klupu ili stolicu. Ako volite sivu u svjetlijoj nijansi, pronađite isprane helanke koje liče na farmerke ili neke sa laganim uzorkom. Imajte u vidu da sivi donji dijelovi često djeluju kao pidžama, pa dobro pazite kakvu nijansu birate.

3. Helanke u boji kože

Ako ste pomislili da helanke koje imitiraju prirodnu boju kože mogu izgledati zanimljivo i efektno, varate se. Osim što ćete izgledati kao da ste zaboravili da obučete pantalone, ova boja nimalo ne laska vašoj figuri, već će istaći i najsitniji nedostatak na nogama, zadnjici i kukovima. Isto tako, iako u imenu sadrži riječ koža, ova boja nimalo ne liči na prirodnu boju i teksturu kože i zbog toga efekat koji stvara nikada ne izgleda lijepo i prirodno.

Jedini prolaz boja kože ima ako je ukrašena zanimljivim, šarenim uzorcima.

Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.