Nakon 15 godina isušili pariski kanal, evo šta su otkrili! (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Saint-Martin

Nakon 15 godina isušili pariski kanal, evo šta su otkrili! (VIDEO)

Prvi put nakon 15 godina u Parizu je isušen kanal Saint-Martin smješten u jednoj od najotmenijih gradskih četvrti. Ono što su pronašli na dnu sve ih je iznenadilo.

Dubine rijeka, mora i kanala uvijek kriju zanimljive stvari, ali i mnogo toga što tamo nikako ne bi smjelo da bude. Prvi put nakon 15 godina Pariz je isušio kanal Saint-Martin smješten u jednoj od najotmenijih gradskih četvrti. 

Ono što su pronašli na njegovom dnu nikako nije otmeno. Slično je bilo i prilikom posljednjeg isušivanja 2001. godine kada je pronađeno čak 40 tona smeća. Bilo je tu bicikala, motocikala, invalidskih kolica, wc šolja pa čak i jedan automobil.

I posljednje isušivanje otkrilo je odbačene motocikle, stolice, kasetofone, pregršt bicikala, ali i jedan pištolj koji je odmah odnijet na analizu u policiju. 

Isušivanje 90.000 kubnih metara vode i obnova kanala Pariz će koštati 9,5 miliona eura. Ceo posao bi trebalo da bude završen za tri mjeseca. 

Gradske vlasti su pozvale stanovništvo da nakon uređenja kanala Saint-Martin prema njemu počnu da se odnose sa mnogo većim poštovanjem.

24sata.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.