Prva pobjeda rukometašica Budućnosti
Ostale u trci za polufinale

Glavna runda Lige šampiona u rukometu

Prva pobjeda rukometašica Budućnosti

Aktuelne šampionke Evrope stigle su do prve pobjede u Glavnoj rundi Lige šampiona. U trećem kolu grupe 1, rukometašice Budućnosti savladale su danski Randers u ''Morači'' 24:22 (12:11).

U meču punom preokreta, velikih oscilacija u igri, ''plave'' su ipak velikom borbenošću stigle do velika dva boda. Odbrana je ponovo bila na visini zadatka, za razliku od napada, ali što je najvažnije trijumf je tu. Ovom pobjedom Budućnost je ostala u trci za polufinale, ali treba napomenuti da je ipak glavni cilj bio plasman među osam najboljih.

Randers je bolje počeo meč, poveo 2:0, prednost od dva gola imao je i u desetom minutu (5:3), a nakon serije od 3:0 raziliku je u 16. uvećao na četiri gola (8:4). Budućnost je prvi put došla do vođstva u 30. minutu (12:11), a u 34. razliku je uvećala na dva gola. Budućnost je u 50. minutu, nakon serije od 4:0, povela 21:17, ali je dozvolila rivalu da se vrati u meč i izjednači na 21:21. Uslijedila je uzbudljiva završnica u kojoj se bolje snašao domaćin i golovima Milene Knežević i Radmile Miljanić došao do pobjede. Ponovo se izdvojila Milena Knežević sa 10 golova, Georgijevska je postigla 4, Bulatović 3, Mehmedović 2. Kod gostiju istakla se Balbi sa 8, pet je zabilježila Jakobsen.

 U četvrtom kolu 2. marta Budućnost gostuje Randersu.

Rezultati:

Larvik - Đer 18:24

Budućnost - Randers

Tabela:

1. Đer 6

2. Larvik 4

3. Budućnost 2

4. Randers 0

(izvor: Analitika)