Rukometaši Crne Gore savladali BiH
Rukometaši CG

Prijateljski meč

Rukometaši Crne Gore savladali BiH

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je večeras selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 30:26, u prijateljskom meču koji je odigran u Baru.

Rezulatat nakon 30 minuta igre bio je 15:14 za Crnogorce. U domaćem timu najefikasniji su bili Borozan i Vujović sa po sedam golova, dok je u bh. ekipi Burić postigao pet golova, dok je Prce završio meč sa četiri gola, prenosi Anadolija.

Obje selekcije večerašnji prijateljski meč iskoristile su kako bi što uigranije započele obaveze koje im predstoje tokom januara.

Crna Gora će 10. i 11.januara odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom Makedonije, koji će biti posljednja provjera pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj, koje počinje 16.januara.

S druge strane, selekcija BiH igraće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj. U periodu od 6. do 13. januara, najbolji bh. rukometaši će odigrati četiri susreta. Prva utakmica protiv selekcije Kosova igrat će se već u srijedu, 6. januara u Đakovici, a revanš je na programu za tri dana u Tuzli.

Izabranici selektora Dragana Markovića kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.

Nakon dva meča u prvom dijelu kvalifikacija, igranim početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi s Litvanijom sa osvojena tri boda, treća je Slovačka sa dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.