Automobili kojima moramo da kažemo zbogom (VIDEO)
Ilustracija

WorldCarFans

Automobili kojima moramo da kažemo zbogom (VIDEO)

Nova godina će zaljubljenicima u automobile donijeti brojna uzbuđenja i nove modele, ali je 1. januar za neke i definitivno označio kraj.

Američki sajt WorldCarFans je donio svoj izbor onih koji su stigli do kraja puta, a iako su tu modeli prije svega vezani za tržište SAD kao što su Nissan XTerra i Dodge Durango, na njoj se nalaze i neki automobili koji su važni i za nas. 

Prvi je svakako Mitsubishi Lancer Evolution X. 

Legenda se i dalje dobro drži i ima mnogo fanova širom svijeta, ali je japanski proizvođač odlučio da je bilo dosta. Nekoliko srećnika će moći da sjedne u Final Edition modele čuvenog Evoa koji će biti proizvedeni 2016. godine, a za ostale ostaje jedina nada nabavka nekog starijeg godišta. 

Kraj proizvodnje doživio je i Land Rover Defender. 

Defender je ikona koja traje fantastičnih 67 godina, postoji bezbroj verzija i izdanja (među njima i ružnjikavi pikap), ali se "zaštitnik" uvijek lako prepozna. Nekada znan kao "Ninety" ili "One Ten" moraće u penziju između ostalog i zbog bezbjednosnih standarda. 

Treći model je mnogo mlađi od dvije legende, ali i on ima svojih fanova - u pitanju je osporavani Mini Cooper Coupe.

Neki ga obožavaju, neki ga smatraju besmislenim u liniji Minija, a sada ga svakako više neće biti na tržištu. 

Koji vama istorijski važni automobili nedostaju?

 

b92

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.