Kupio Teslu S pa mu izgorio nakon samo 2 dana(VIDEO)
Foto:Twiter

Norvežanin loše sreće

Kupio Teslu S pa mu izgorio nakon samo 2 dana(VIDEO)

Nova godina nije dobro počela za Norvežanina čiji je Tesla Model S potpuno izgorio u petak ujutro. Da bi stvar bila još gora, auto je kupio prije tek dva dana!

Auto je bio na punjenju kada je odjednom planuo. Srećom, niko nije povrijeđen, no autu nije bilo spasa. Zbog prirode požara, odnosno zato što se radi o električnom autu, požar se nije mogao gasiti običnom vodom tako da su vatrogasci mogli samo gledati kako Model S gori.

Vatrogasci su posebnom pjenom zaštitili područje kako bi kontrolisali plamen. Za NRK su rekli kako su požari električnih automobila novost za njih, a kako imaju litijumske baterije koje su izuzetno zapaljive, to dodatno otežava gašenje, prenosi hrvatski 24 sata.

Zasad se ne zna uzrok požara, a iz Tesla Motorsa nisu komentarisali slučaj. Nagađa se da je elektro punjač na kojem se automobil punio imao neke poteškoće u radu jer  je tek postavljen, te se sumnja u njegov kvalitet.

Ovo nije prvi put da se Model S našao u vijestima zbog požara. Prije dvije godine u Vašingtonu se zapalio Tesla S nakon sudara, a u Torontu je jedan počeo gorjeti dok je bio parkiran u garaži. 

Inače Teslin Model S u Norveškoj s olakšicama košta od preko 61. 000 do nešto manje ispod 100.000 eura zavisno od modela.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.