Vatromet u Sidneju koštao preko 7 miliona dolara
Novogodišnji vatromet u Sidneju

Doček nove godine

Vatromet u Sidneju koštao preko 7 miliona dolara

Vatromet nad Sidnejskim zalivom ove godine je bio jedan od najskupljih vatrometa u svijetu, prenosi Anadolija.

Naime, kako pišu tamošnji mediji, vatromet nad Sidnejskim zalivom u povodu dočeka Nove godine koštao je poreske obveznike u toj zemlji 905.000 dolara.

Minut vatrometa tokom dočeka Nove godine nad Sidnejskim zalivom koštala je 45.000 dolara.

Kako su navele tamošnje vlasti, na vatromete u Sidneju ove godine je potrošeno ukupno preko 7 miliona dolara, ili 4,7 miliona eura, dok je 2011. godine na vatromete potrošeno 6 miliona dolara.

Inače, dočeku nove godine u Sidneju redovno prisustvuje preko milion osoba.

Doček Nove godine započet je u Australiji tradicionalnim, spektakularnim vatrometom koji je rasplamsao nebo nad Sidnejskim zalivom.

Pirotehnički spektakl iznad Sidnejske opere i lučkog mosta je svakog 1. januara prvi veliki novogodišnji događaj u svijetu.

Ove godine je upotrijebljeno dodatnih 2.400 svjetlećih raketa, a ukupno je korišteno sedam tona pirotehničkih naprava i projektila.

Hotelske sobe s pogledom na luku i svjetlosni spektakl bilo su odavno rezervisane, a koštale su i do 2.000 eura za noć.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.