Saznajte kako piloti i stjuardese provode vrijeme kada nema putnika?
Ilustracija

Saznajte kako piloti i stjuardese provode vrijeme kada nema putnika?

Radnici raznih aviokompanija postavili su na društvene mreže fotografije koje pokazuju šta rade kada putnika nema u blizini.

Radnici raznih aviokompanija postavili su na Fejsbuk, Tvitter i Instagram skoro 1,2 miliona fotografija, a na njima su prikazani piloti i stjuardese u smiješnim situacijama, ali i onim na kojima bi im svi pozavidjeli, gdje odmaraju na prelijepim plažama. Fotografije postavljaju sa haštagom #crewlife. 

Pilot Kvantas Linka Tom Kros iz Sidneja postavio je fotografije iz kokpita, pejzaže gradova koje je posjetio, kao i veliki broj fotografija svog psa Kali. Ima skoro 50.000 pratilaca i toliko je poznat da ga putnici prepoznaju na aerodromu. Neke fotografije imaju i više od 5.000 lajkova, a Kros se smatra nezvaničnim ambasadorom svoje kompanije.

Happy Boxing Day everyone! Eating leftovers for brekkie (well it's lunchtime for me!) #crewlife pic.twitter.com/aCNy5P7fVk

— Helen G ★ヘレン★ (@ShesGot_Claws) December 26, 2015

Stjuardesa Džineris de Santjago fascinira fotografijama raznih destinacija od Meksika do Madrida. Društvene mreže je počela da koristi kako bi ostala u kontaktu s porodicom i podijelila s rodbinom svoja iskustva. 

"Ovaj posao mi je dao priliku da istražim nove gradove i učim o mnogim različitim kulturama. Veoma sam zahvalna na poslu, napredujem i dobijam bonuse. Kao radnik aviokompanije imate mogućnost da putujete besplatno ili sa veoma malim troškovima. Kada radite, jedan dan ste na doručku u Njujorku, na večeri u Milanu ili Londonu, a već sljedeći dan u Bogoti", rekla je De Santjago.

Best holiday attire from a passenger this year!He was such a jolly man & thrilled to have his photo taken. #crewlife pic.twitter.com/VLkPwlCXVf

— Robin Schmidt (@The_Sky_Angel) December 25, 2015

Stjuardesa Sara Stigar ima svoj kolumnu za FlyerTalk i koristi Tviter kako bi edukovala putnike i pratioce. Piše i o lijepim i o ružnim stvarima, a to smatra jednim vidom opuštanja i terapije kada je kilometrima daleko od kuće. 

Najčešće fotografije koje postavljaju su one koje naprave s poznatim pjevačima, glumcima, političarima i drugim slavnim ličnostima.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.