Dvije godine od Šumaherove nesreće, a i dalje se o njemu ništa ne zna
Foto: Getty images

Pomaku se svi nadaju

Dvije godine od Šumaherove nesreće, a i dalje se o njemu ništa ne zna

Prije tačno dvije godine sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher je doživio tešku nesreću tokom skijanja, a pravih informacija o njegovom stanju i dalje nema.

Ispred Šumaherove porodice, oglašavala se samo njegova menadžerka Zabine Kem, koja je u poslednjih godinu dana više puta isticala da legendarni Njemac napreduje, ako se u obzir uzme ozbiljnost njegovih povreda.

Poslednjih mjeseci smo bili svedoci pokušaja određenih medija da se utrkuju ekskluzivnim informacijama, ali je jedina istina da niko osim njegovih najbližih ne zna šta se tačno dešava sa Šumaherom. 

Međutim, tišina koja vlada oko Šumahera nije ništa novo, pošto je njegova porodica od prvog dana naglašavala da će se oglašavati samo kada bude imala novosti. Još 7. januara prošle godine njegova supruga Korina je apelovala na medije da poštuju njihovu privatnost, što je i većina poštovala. 

Ali, uvijek postoje izuzeci, pa se tako prošle nedelje pojavila informacija da Šumaher može samostalo da hoda i pomjera ruke. Ta vijest je mnogima ulila nadu, ali se dan kasnije Kemova oglasila i ponovo istakla da utrkivanje ko će prvi objaviti nešto, bez obzira da li je tačno ili ne, samo daje lažnu nadu onima kojima je stalo do njega.

Šumaher je nesreću doživio u Maribelu, u Francuskoj, kada je tokom skijanja pao i udario glavom u kamen. Legendarni Njemac je prebačen u bolnicu u Grenoblu, gdje je hitno operisan, a potom je šest mjeseci proveo u komi. Šumaherov oporavak je potom nastavljen u Lozani, prije nego što je u septembru prošle godine prebačen na kućno liječenje u švajcarskom Glandu. 

Od tada se Šumaherova porodica praktično oglašavala samo da bi demantovala pisanje pojedinih medija, a ona teško da mogu da otkriju njegovo pravo stanje. Sigurno je da će tako ostati i u narednom periodu, dok zaista ne bude vidljiv pravi pomak, kojem se svi nadaju. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.