Da li znate koja je praznična pjesma najizvođenija? (Video)

Nikad ne izlazi iz mode

Da li znate koja je praznična pjesma najizvođenija? (Video)

Kako se praznici bliže, tako sve češće na radiju ili televiziji možemo čuti neku božićnu pjesmu, koje nikada ne izlaze iz mode, već samo iz godine u godinu dobijaju na popularnosti.

Jedna od najpopularnijih i najizvođenijih "prazničnih" pjesama je svakako i Maraja Keri i njen čuveni hit "All I Want For Christmas Is You".

Međutim, nakon što je punih 20 godina bila na vrhu liste najizvođenijih pjesama, konačno je skinuta sa trona!  "All I Want for Christmas Is You" je pao na drugo mjesto te liste, izvještava Paste magazine.

Od 1994. godine, kada je legendarna pjesma poznate pjevačice zvonkog glasa objavljena, uspješno je rušila sve rekorde popularnosti i bivala najizvođenijom pjesmom za vrijeme praznika. 20 je godina trebalo proći da ovaj hit dobije konkurenciju, a ona je stigla u obliku obrade pjesme Pola Mekartnija "Wonderful Christmas time", u izvođenju grupe The Shins.

Kolektiv

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.