Ako imate svijetao ten, ovako treba da njegujete kožu
Ilustracija

Make up trikovi

Ako imate svijetao ten, ovako treba da njegujete kožu

Ako imate problema sa crvenim mrljicama na licu, svakako nabavite dobar prajmer (baza). Svijetao (blijedi) ten sa tamnim podočnjacima nikad ne izgleda dobro.

Prepanuli ten često se poistovjećuje sa zdravljem i glamuroznim izgledom, no to ne znači da ga morate postići po svaku cijenu. Koža koja često boravi u solarijumu prije će ostarjeti i dobiti bore, a o zdravstvenim rizicima ne moramo ni da govorimo (vjerujemo das u vam dobro poznate opasnosti korišćenja solarijuma).

Ako imate blijedi ten predlažemo da ga napokon prihvatite i, uz malo dobre njege i nekoliko make up trikova, pretvorite u zanosni porculanski ten koji blista i izgleda zdravo.

1. Odgovarajuća njega i zaštita

Kako bi vaša koža ostala elastična, sjajna i bez bora, potrebne su vam dvije stvari - hidratantna krema i krema s visokim zaštitnim faktorom. I jednu i drugu nanosite barem 2 puta dnevno.

2. Dobar prajmer

Ako imate problema s crvenim mrljicama na licu, svakako nabavite dobar prajmer koji će omogućiti da puder bolje prijanja te da koža izgleda potpuno savršeno.

3. Uklonite podočnjake

Blijedi ten sa tamnim podočnjacima nikad ne izgleda dobro pa je važno pronaći dobar korektor i naučiti pravu tehniku za njihovo prikrivanje. Uvijek koristite tečni korektor koji se ne uvlači u bore, a bojom premažite cijeli dio od podočnjaka pa do pola obraza, u obliku trougla.

4. Nježno rumenilo

Tamna rumenila i bronzeri na nježnom tenu izgledaju prenapadno. Koristite roskaste i breskvaste nijanse koje će vam dati svjež i ženstven izgled.

 

Index.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.