7 činjenica o brazilskoj depilaciji koje vam kozmetičarke možda neće reći
Ilustracija

Korisno znati

7 činjenica o brazilskoj depilaciji koje vam kozmetičarke možda neće reći

Brazilska depilacija nije prijatna! Zato sljedeći put na skidanje dlačica idite pripremljeni!

1. Nemojte da odlazite na depilaciju u uskim farmerkama. Depilacija otvara pore i zbog toga depilirano područje postaje mnogo osjetljivije nego inače. Nošenje preuske garderobe može da prouzrokuje osip i zato prije obucite široku suknju ili široke pantalone. Kozmetičari preporučuju da prvu noć nakon depilacije spavate bez gaćica u udobnoj pamučnoj pidžami.

2. Nakon 'brazilke' skloniji ste infekcijama. Brazilskom depilacijom uklanja se gornji sloj kože zbog čega bakterije lakše ulaze u organizam. Zato, nekoliko dana nakon depilacije još više vodite računa o higijeni intimnog područja dok se koža ne oporavi.

3. Dobra kozmetičarka zna kako da umanji bol. Većina žena tvrdi da kod skidanja voska osjećaju intenzivni pritisak i osjećaj pečenja, ali ne i jak bol. Ako zaista osjećate jaku i izrazitu bol kod depilacije, velika je vjerovatnoća da vaša kozmetičarka ne radi dobro svoj posao. Pokušajte da pronađete drugu kozmetičarku, a ako intenzivan osjećaj ne nestaje to znači da ste jako osjetljivi na bol i u tom slučaju možda bi ipak trebalo da izbjegavate depilaciju.

4. Kozmetičarke ne osuđuju. Rijetkima nije neprijatno kada se skinu pred kozmetičarkom i doslovno izlože svoje najintimnije dijelove tijela njenim pogledima, ali ona zaista ne misli o tome kako izgledate ili koliko ste "zarasli". Depilacija je za nju posao kao i svaki drugi zato se na miru prepustite sigurnim rukama svoje kozmetičarke.

5. Žele da pripazite na higijenu prije dolaska u salon. Svi bi trebalo da znamo da je tuširanje prije depilacije obavezno! 

6. Ne preporučaju brazilsku depilaciju tokom menstruacije. Neki saloni ne rade depilaciju dok žena ima menstruaciju, a drugi s tim nemaju problema dokle god žena ima tek zamijenjen tampon i ako nigdje nema tragova krvi. Međutim, imajte na umu da vam je tokom menstruacije zbog naleta raznih hormona koža osetljivija pa je depilacija uvijek bolnija i zato se preporučuje da pričekate s njom.

7. Lagano krvarenje nakon depilacije nije neuobičajena pojava. Folikula dlačice povezana je s malim krvnim sudom. Kada se prvi put radi brazilska depilacija dlačice će pružati otpor i zbog toga može doći do malog krvarenja iz pora. Da biste to izbjegli, prije depilacije napravite nježan piling da biste "opustili" dlačice.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.