Zlato za Norvešku na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: Tanjug/AP

Treća titula najboljeg tima na svijetu

Zlato za Norvešku na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Ženska rukometna reprezentacija Norveške osvojila je zlato na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, pobjedom nad Holandijom u finalu sa 31:23.

Norvežanke su tako došle do treće titule najboljeg tima na svijetu, a prethodno su zlata osvajale 1999. i 2011. godine.

Norveška je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu, koje je riješila u svoju korist sa 20:9. Holanđanke su se razbudile u nastavku, ali su jedino uspjele da ublaže ionako ubjedljiv poraz.

Najbolja u pobjedničkom timu bila je Kamila Herem sa sedam pogodaka, dok se kod Holandije istakla Estavana Polman sa osam golova. 

U borbi za bronzu, ranije tokom dana, Rumunija je slavila protiv Poljske sa 31:22. Junakinja tog trijumfa bila je Kristina Neagu, koja je utakmicu završila sa deset golova. 

Reprezentacija Srbije je takmičenje na Svjetskom prvenstvu završila u osmini finala, debaklom u duelu sa Holandijom.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.