Najluđi evropski rolerkosteri (VIDEO)
Foto: mdid / Flickr.com

Top 5

Najluđi evropski rolerkosteri (VIDEO)

Luda vožnja rolerkosterom uz vrištanje, lijep pogled sa točka, fotografija sa omiljenim likom iz crtaća... Zabavni parkovi su među najpopularnijim izborima za nezaboravan porodični vikend

Luda vožnja rolerkosterom uz vrištanje, lijep pogled sa točka, fotografija sa omiljenim likom iz crtaća... Bez dileme, zabavni parkovi su među najpopularnijim izborima za nezaboravan porodični vikend. Imajte u vidu da ulaznice u najbolje evropske parkove nisu jeftine i da se cijene kreću od 25 do 70 eura. Međutim, karte se mogu kupiti jeftinije putem interneta, kao porodični paket ili sa grupnim popustom, ukoliko se putuje sa agencijom. 

1. "Evropa park", 

Njemačka 

Iako je ovo drugi najveći zabavni park na Starom kontinentu, polako dobija primat najpopularnijeg. Nalazi se u prelijepoj oblasti Švarcvalda nedaleko od Frajburga i Strazbura. 

Ima 12 rolerkostera, a najzanimljiviji je alpski voz koji prolazi kroz rudnik dijamanata. 

Najnoviji je Artur, a vlasnici svake godine grade nove bajkovite predjele. Dnevno, kroz "Evropa park" prođe 50.000 posjetilaca! 

2. "Prater", 

Austrija 

Sljedeće godine bečki zabavni park "Prater" obilježava 250 godina postojanja. Prostire se na šest kvadratnih kilometara, a nekadašnje plemićko igralište otvoreno je kao mjesto za odmor. Danas nudi više od 250 atrakcija za četiri miliona posjetilaca godišnje. Ove godine je otvorena kapsula za letenje "Vind-O-Bona". 

Tu se nalazi i Muzej voštanih figura "Madam Tiso", ali i raznovrsni gastronomski sadržaji i sportske aktivnosti. 



3. "Gardalend", 

Italija 

Nalazi se blizu Verone i jezera Garda, pa nije daleko da se automobilom ili autobusom do njega stigne. Svake godine ga posjeti tri miliona ljudi, a prostire se na 445.000 kvadrata! Pored ludih vožnji šinama i po vodi, postoji i akvapark. Međutim, jedan dan nije dovoljan da se posjetilac provoza svim atrakcijama. 

4. "Diznilend", 

Francuska 

Ovo je više bajka, a manje zabavni park, jer većina dođe da šeta pored dvoraca i slika se sa princezama iz Diznijevih filmova. U pitanju je najveći park u Evropi sa brojnim atrakcijama, a legendarna je ulična parada kojom se svakog dana otvara i zatvara park. 

5. "Asteriks", 

Francuska 

Ko se zatekne u Parizu, šteta je da ne posjeti i zabavni park "Asteriks", udaljen 35 kilometara. Poznat je po rolerkosterima koji imaju kulturne teme od Egipta, Grčke i Rima.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.