U Kairu otvoren taksi servis namijenjen isključivo ženama (FOTO)
Ilustracija

Sigurnost na prvom mjestu

U Kairu otvoren taksi servis namijenjen isključivo ženama (FOTO)

U Kairu je, radi poboljšanja bezbjednosti pripadnica ljepšeg pola, nedavno osnovan servis Pink taksi, čija vozila voze isključivo žene.

Vozila Pink Taksija opremljena su kamerama i SOS tasterima, što znači da će turistikinje koje odluče da posjete Kairo imati na raspolaganju bezbjedan prevoz. 

Prema navodima UN-a, 99% Egipćanki izloženo je seksualnom uznemiravanju, a veliki dio uznemiravanja događa se u javnom prevozu ili taksi vozilima.

TAXI

Ovaj servis za sada je izazvao samo kontroverze, s obzirom na to da su vožnje skuplje nego inače, što znači da će usluge moći da koriste samo privilegovane dame. 

Mnogi takođe smatraju da ‘polna segregacija’ neće ni na koji način doprinijeti rješenju problema, odnosno zaustaviti neprimjereno ponašanje muškaraca.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.