Zašto otvaramo usta kada nanosimo maskaru?
Ilustracija

Konačno otkriveno

Zašto otvaramo usta kada nanosimo maskaru?

Njeno veličanstvo maskara. Koliko djevojaka znate koje će vam reći da se ne šminkaju već samo stave maskaru. Da, maskara je obavezan komad šminke koji morate da imate uz sebe. A, koliko zapravo znate o njoj? Trebalo bi da znate sve! Evo male pomoći...

1. Moderna maskara je proizvod Eugenea Rimela

Iako maskara postoji već vjekovima, ovu koja je nama poznata izum je Francuskog gospodina, Eugenea Rimela 1830. godine. Njegov brend (Rimmel) je postao toliko povezan s ovim proizvodom da se na brojnim jezicima prevodi - maskara.

2. Maskara nije sigurna za korišćenje nakon tri mjeseca

Ovo je jedan od proizvoda koji zaista prestaje da bude dobar nakon isteka roka trajanja. Nakon tri mjeseca korišćenja trebalo bi da nabavite novu.

3. Spavate li s maskarom, vaše trepavice bi mogle da otpadnu

Ostavljati šminku na licu tokom noći nije dobra ideja, a ostavite li maskaru na očima mogli biste da se ujutru probudite bez koje trepavice....

4. Maskara sadrži živu

Ne brinite, ne toliko da bi korišćenje nje moglo da vam našteti. Ali, zanimljivo je da je živa zabranjena u svim ostalim proizvodima za ljepotu, osim u maskari. Zašto? Navodno jer ne postoji alternativno rješenje.

5. Budite oprezne pri nanošenju maskare

Ovo je istina – budite posebno pažljivi kada nanosite maskaru jer prema navodima "American Food and Drug Administration" najčešće povrede tokom uljepšavanja nastaju upravo tokom nanošenja maskare, prenosi beautyandtips.com

6. Postojala je trajna maskara koja je uzrokovala sljepilo

Početkom prošlog vijeka u Americi je postojala maskara koja je bila trajna, ali nakon što je desetak žena oslijepilo, zabranjena je. Ovo je jedan od incidenata zbog kojeg je počela da se sprovodi ozbiljna provjera kozmetičkih proizvoda.

7. Na maskaru trošite mnogo novca

Prosječna žena u životu potroši oko 4.000 dolara.

8. Zašto otvaramo usta kad nanosimo maskaru

Većina žena instinktivno otvara usta kad nanosi maskaru. Za to postoji dobar razlog – kada otvorimo usta, iz nekog razloga postaje teško treptati.

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.